Kora reggelig kellett várni, hogy Rogán fröcsögőset sorosozzon

A szombati tüntetés nem magánkezdeményezésből, hanem a Soros-hálózat szervezésében és Soros György pénzéből jött létre, mert valójában ő az, aki nem tudja elfogadni a múlt heti választás eredményét – mondta a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Rogán Antal kijelentette, hogy az események mögött igazából nem is az ellenzék pártjai állnak, hiszen őket is kívülről mozgatják. Mondjuk ezzel nem mondott újat, hisz nem pártok szervezték a demonstrációt.

A miniszter szerint a véleménynyilvánítás és az egyet nem értés jogába belefér, ha valaki nem tudja elfogadni a választás végeredményét. Hozzátette ugyanakkor, hogy nincs több jogorvoslati kezdeményezés, mint négy vagy nyolc éve. A miniszter ezért „politikai bolhacirkusznak” nevezte a tiltakozásokat és azt mondta, hogy a kormány erős felhatalmazást kapott az EU, az ENSZ vagy épp Soros törekvéseivel szemben.


Virágot osztottak a rendőröknek az erőszakos ellenzéki tüntetők

A kormánymédia véres összecsapásokra készült, szombat délután kimerészkedtünk a tüntetésre. Videó.

A magyar emberek egyértelműen azt szeretnék, ha Magyarország megmaradna magyarnak, Soros eközben ellenzéki pártok és „önmagukat civilnek nevező szervezetek” támogatásával akarta manipulálni a választást – tette hozzá a bizonyíték nélküli vádakat. Megjegyezte, hogy Soros szervezetinek „irgalmatlanul sok pénz”, világszerte csaknem 16 milliárd dollár áll rendelkezésükre.

Nocsak, a kormányzásról is beszélt a miniszter

Arra a kérdésre, miért nyilatkozta azt korábban, hogy nem folytatják az elmúlt négy évet, hanem új kormányt, új folyamatokat indítanak, Rogán elmondta, hogy a kormányzat szerkezete átalakításra szorul, mivel a világ is megváltozott és új kihívások keletkeztek. Az új kihívásoknak megfelelő új szerkezet kell.

A miniszter szerint a következő kabinet legkésőbb május végén elkezdheti a munkáját.

Az új kormány várható intézkedései közül kiemelte a családtámogatások bővítését és hozzátette, hogy határozott fellépésre lehet szükség a közösségi oldalak felhasználóinak védelmében is.

Azzal összefüggésben, hogy több ellenzéki képviselő nem veszi át mandátumát, megjegyezte, hogy az új Országgyűlés akkor is megalakul, ha már többen lemondtak azok közül, akik múlt héten még a választás esélyesének nevezték magukat. (MTI)

(Kiemelt kép: MTI / Marjai János)

Leave a Reply