Az Újpest került közelebb a Magyar Kupa-döntőhöz

Az Újpest 2-1-re legyőzte a vendég Balmazújvárost a labdarúgó Magyar Kupa-elődöntő első, keddi felvonásán.

A Balmazújváros átengedte a kezdeményezést az Újpestnek, amely eleinte nem tudott mit kezdeni meddő mezőnyfölényével, illetve a visszahúzódó rivális szervezett védekezésével. A fővárosiak fokozódó nyomását jelezte Pauljevic kapufája, néhány perccel később pedig Nagy Dániel szépségdíjas gólt lőtt a jobb felső sarokba. A kétszeres válogatott középpályás később egy újabb gyönyörű, ezúttal bal sarokba lőtt góllal próbálta felhívni magára a helyszínen lévő Georges Leekens szövetségi kapitány figyelmét. Harmadjára viszont néhány centit tévedett, így maradt a kétgólos újpesti vezetés.

A folytatásban kiegyenlített küzdelem zajlott sok technikai hibával, így komoly lehetőség egyik kapu előtt sem akadt, mígnem Litauszki dolgoztatta meg Pogacsicsot néhány dekázást követően. A szórványos vendégakciók egyikéből pedig Arabuli találta el a keresztlécet. A grúz csatár a hajrában aztán nem hibázott, a fejesét még hárította a hazai kapus, de a kipattanót már a hálóba juttatta.

Magyar Kupa, elődöntő, első mérkőzés:

Újpest FC-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 2-1 (2-0)
Szusza Ferenc Stadion, v.: Pintér
Újpest FC: Pajovic – Balázs B., Bojovics, Litauszki, Burekovic – Onovo, Sankovic – Pauljevic (Zsótér, 67.), Nagy D., Nwobodo (Cseke, 74.) – Novothny (Tischler, 79.)
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Pogacsics – Habovda, Póti, Rus, Uzoma – Vajda S. (Harsányi, 76.), Sigér D., Batarelo (Erdei, 67.), Maiszuradze – Arabuli, Andric (Rudolf, 32.)
gólszerzők: Nagy D. (19., 33.), illetve Arabuli (85.)

A visszavágót május 9-én rendezik Balmazújvárosban.

Fotó: MTI

Leave a Reply