Fenyő-gyilkosság: Gyárfás régóta gyanús volt

A Magyar Időknek Kovács Lajos egykori rendőr ezredes azt mondta, Gyárfás Tamás, mint lehetséges felbujtó már korábban látókörükbe került a
Fenyő-gyilkosság ügyében. Az úgynevezett döglött ügyek osztályának egykori vezetője közölte, az ezredforduló táján leszűkítették a lehetséges felbujtók körét. Köztük volt az új gyanúsított is.

Fenyőnek számtalan ellensége volt, a legprominensebb közülük Gyárfás Tamás, akivel a sajtóban háborúztak. A gyanúnk csak tovább erősödött, amikor a tudomásunkra jutott Gyárfás és Portik kapcsolata, ami nem baráti, inkább üzleti jellegű volt.

A volt főrendőr bizonyítékaikkal felkereste az ügyészség egyik vezetőjét, aki elismerte, bizonyítottnak látszik a felbujtó személye, de a gyilkos nélkül az ügy nem állna meg a bíróság előtt. Noha tudták, hogy Jozef Rohác a tettes, Kovács 2006-os nyugdíjba vonulásáig ő nem került kézre.

A Magyar Idők szerint Kovács Lajos irodája falán ott volt Gyárfás fotója, ezzel üzent a médiavállalkozónak.

Az ORFK a lapnak is megerősítette, hogy komoly bizonyítékok, köztük egy hangfelvétel van a birtokában Gyárfás Tamás ellen. A Magyar Idők szlovák forrásai szerint szlovák különleges nyomozók a minap házkutatást tartottak Rohác testvérének felvidéki házában. Egy hangfelvételt kerestek. Meg is találták, és a felvétel azonos az NNI birtokában lévő tárgyi bizonyítékkal.


Őrizetbe vették Gyárfás Tamást

A Fenyő-gyilkosság miatt lett gyanúsított az úszószövetség volt vezetője.

Kiemelt kép: MTI/Beliczay László

Leave a Reply