Egymilliárddal többet költ idén sztárfellépőkre a Sziget

Idén a korábbinál több nemzetközi sztár ad koncertet a Szigeten, miután a befektetőkkel közösen

12 százalékkal 8,6 milliárd forintra tudták növelni a költségvetést, és csak a nagyszínpados fellépőkre egymilliárddal többet költhetnek– mondta el a főszervező Kádár Tamás a fesztivál csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján (via MTI).

Az idei húzónevek között van az első magyarországi koncertjére készülő amerikai dalszerző-énekesnő Lana Del Rey, a szintén amerikai rapper Kendrick Lamar, de fellép mások mellett a Gorillaz, a Mumford and Sons, a Dua Lipa, Kygo és az Arctic Monkeys is.

A Sziget együttműködési megállapodást írt alá az idén 70 éves Izrael Állammal, amelynek keretében a Sziget egy hete – augusztus 8. és 15. között – alatt számos izraeli művész lép fel.

Az idén 25 éves Szigetre életre hívták a Love Revolution elnevezésű kampányt, amely a programkínálatra is hatással van. A kezdeményezés főbb céljai közé tartozik az erőszak- és félelemnélküliség, az élhető Föld, az alapvető emberi jogok érvényesülése, az előítéletek, a kirekesztés megszüntetése.

LAS VEGAS, NV - FEBRUARY 16: Singer/songwriter Lana Del Rey performs during a stop of her LA to the Moon Tour in support of the album "Lust for Life" at the Mandalay Bay Events Center on February 16, 2018 in Las Vegas, Nevada.   Ethan Miller/Getty Images/AFP

További világsztárok érkeznek a Szigetre

Az előző két bejelentés után már meg sem lepődünk, hogy megint csak tényleg nagy nevek jönnek a fesztiválra.

Kiemelt kép: YouTube/Sziget Fesztivál

Leave a Reply