Külön frakciója lesz az MSZP-nek és a Párbeszédnek

Az MSZP és a Párbeszéd külön frakciót alakít, és frakciószövetségként dolgozik az Országgyűlésben – jelentették be a két párt vezetői szombaton Budapesten, a szocialista párt választmányának szünetében tartott sajtótájékoztatón.

A Párbeszéd három politikusához (Karácsony Gergely, Szabó Tímea, Tordai Bence) csatlakozik az MSZP-Párbeszéd közös listájáról a parlamentbe jutott Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt ügyvivője, valamint a szocialista Burány Sándor, aki továbbra is az MSZP tagja marad.

Budapest, 2018. április 18.
Tóth Bertalan, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) frakcióvezetõje, megválasztott országgyûlési képviselõ az MSZP és a Párbeszéd jelenlegi és megválasztott képviselõinek tanácskozásán a Képviselõi irodaházban 2018. április 18-án.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Pártszövetség lesz az MSZP-P-ből a parlamentben

Tóth Bertalan lesz a frakcióvezető.

Karácsony, aki egyben a Párbeszéd társelnöke kijelentette, szeretnék fenntartani az MSZP és a Párbeszéd együttműködését, két frakcióban, de egy szövetségben.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője közölte, a két frakció írásos megállapodást köt a frakciószövetségről, és szoros koordinációt folytat majd.

Hiller István, az MSZP választmányi elnöke úgy értékelt, a testület 1989 óta a legfontosabb ülésén és döntésein van túl, alapvető változásokról döntöttek.

(MTI)

Kiemelt kép: MTI/Fülöp Dániel Mátyás

Leave a Reply