Hoki-vb: Magyarország – Kazahsztán élő

A magyar jégkorong-válogatott az egyik legerősebb csapat, Kazahsztán ellen kezdi meg a világbajnoki szereplést. A riválisok közül a kazahok azok, akik kiemelkednek a mezőnyből, a keret nagy részét az a Barisz Asztana adja, amely a világ második legerősebb bajnokságában, a KHL-ben szerepel.

A mieink legutóbbi öt meccsét egytől egyig megnyerték: kétszer az A csoportra készülő osztrákokat vertük, majd a rivális szlovénokat, illetve a divízió I/B-s japánokat és ukránokat. Ezek közül viszont csak egy találkozó dőlt el a rendes játékidőben, miközben az ukránok elleni főpróbán négygólos előny után csak szétlövésben sikerült győzni.

Öröm az ürömben, hogy bírta a csapat a hosszabbítást is, így amennyiben erre kerülne sor, talán nem kell túlságosan megijednünk. Persze még jobb lenne, ha a rendes játékidőn belül eldőlne a meccs – Magyarország javára!

Világbajnokság, divízió I/A, első mérkőzés

Magyarország – Kazahsztán

kapusok: Rajna Miklós (Fehérvár AV19), Vay Ádám (Rapid City, amerikai), tartalék: Duschek Dávid (Dunaújvárosi Acélbikák)

hátvédek: Garát Zsombor (MAC Budapest), Gőz Balázs (Norfolk Admirals, amerikai), Pozsgai Tamás (MAC Budapest), Stipsicz Bence (Fehérvár AV19), Szirányi Bence (Fehérvár AV19), Varga Arnold (UTE), Wehrs Kevin (HC TWK Innsbruck, osztrák)

csatárok: Benk András (UTE), Hári János (Fehérvár AV19), Kóger Dániel (Fehérvár AV19), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Nagy Gergő (Quad City, amerikai), Nagy Krisztián (MAC Budapest), Sarauer Andrew (Villach, osztrák), Sebők Balázs (KalPa, finn), Sofron István (Villach, osztrák), Vas János (DVTK Jegesmedvék)

Leave a Reply