Jön a vihar – kiadták a veszélyjelzést 11 megyére

Mint korábban megírtuk, délelőtt túlnyomóan derült, napos idő lesz, de délutántól már nemcsak záporokra, hanem elszórtan zivatarokra is készülni kell.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat frissítette veszélyjelzését és tizenegy megyére a heves zivatarok miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki.  

 

A délelőtti, kora délutáni órákban főleg a Dunántúlon, annak is északi részén alakulhatnak ki zivatarok.

A legerősebb széllökések meghaladhatják a 80 km/órát és a zivatarokat helyenként 2 centisnél is nagyobb jégeső kísérheti, rövid idő alatt több mint 20 milliméter csapadék is hullhat.

A zivatarok később kelet felé helyeződnek át. A késő délutáni, esti órákban az ország középső részén, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben, az Északi-középhegységben lehet zivatarokra számítani. Késő este a zivatartevékenység megszűnik.

Kedden napközben a Tiszántúlon és a déli határ mentén lehet  zivatarok kialakulására lehet számítani. A hétfő esti órákban érkező hidegfront miatt  több fokkal visszaesik a hőmérséklet és több lesz a felhő.

Budapest, 2010. június 14.
Egy nő szalad a szakadó esőben a XVII. kerületi Keresztúri úton. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint az északi, északnyugati és keleti országrészben várhatóan előforduló zivatarokban felhőszakadásra, nagyobb méretű jégre, viharos széllökésekre is számíthatunk. A délutáni órákban 25-30 Celsius-fok valószínű.
MTI Fotó: Földi Imre

Kiemelt fotó: MTI / Mohai Balázs

Leave a Reply