Bocsánatot kértek Futácstól a horvát szurkolók

A horvát Hajduk Split labdarúgóklub szurkolói csoportja elnézést kért Futács Márkótól, akit hétfőn a belvárosban bántalmaztak. A horvát élvonal második helyén álló Hajduk Split vasárnap hazai pályán 2-1-re elveszítette a listavezető Dinamo Zagreb elleni rangadót. A spliti szurkolók az emiatt érzett keserűségük miatt támadták meg saját klubjuk játékosait.


Fejbe rúgták Futács Márkót

A horvát fanatikusok nehezen emésztették meg, hogy elbukta a csapat a rangadót.

A Hajduk Split közleményt adott ki, amelyben elítéli a támadást.

A klub mindent megtesz azért, hogy megvédje játékosait. Az erőszak semmilyen formáját nem toleráljuk

– olvasható az állásfoglalásban.

A horvát rendőrséghez nem érkezett feljelentés az ügyben, ennek ellenére hivatalból vizsgálatot indítottak. A klub szurkolói csoportja, a Torcida is közleményben fejezte ki sajnálatát, amiért Futácsot inzultálták.

Sajnálatunkat fejezzük ki a történtekért. Elfogadhatatlannak tartjuk ezt a fajta viselkedést. Csak azért, mert valaki gyengén teljesít a pályán, nem lehet így ítélkezni

– áll a Torcida közleményében, amit a hírhedt drukkercsoport szóvivője, Damir Grujic írt alá.

Az előző idény gólkirálya, Futács kezdő volt, majd a 60. percben lecserélték. A csapat másik magyarja, Gyurcsó Ádám végigjátszotta a találkozót.

A spliti csapat hátránya nyolc pont a tabellán a Dinamo mögött. A két nagy rivális egy hónap múlva a Horvát Kupa döntőjében is megmérkőzik egymással.

Leave a Reply