Hoki-vb: lengyel-magyar – ÉLŐ

Első harmad:

Elég impozánsan fest a Papp László Aréna.

Előzmények:

Üdvözöljük olvasóinkat, hamarosan megkezdjük élő közvetítésünket,a divízió 1/A világbajnokság negyedik fordulójának Lengyelország-Magyarország mérkőzéséről. A továbbiakra nézve kulcsfontosságú mérkőzés lesz a mai, hiszen eddig két vereség – Kazahsztán és Szlovénia – és egy győzelem – Olaszország – áll a magyar válogatott neve mellett.

A tabella sem mutat szépen, hiszen válogatottunk hatból hatodik, igaz,  azonos pontszámmal, mint a negyedik és az ötödik szlovén, illetve lengyel válogatott. Három találkozón négy gólt lőttünk eddig.

Ebben az idényben eddig háromszor találkozott válogatottunk a lengyelekkel. Szeptemberben, a Magyar Jégkorong Szövetség 90. születésnapjára rendezett gálán a magyar csapat 5-1-re nyert a Papp László Budapest Sportarénában. Novemberben, a Tüskecsarnokban a lengyelek 4-1-es sikerrel vágtak vissza, aztán februárban Katowicébenújra mi nyertünk 3-2-re.

Ez a 2-1-es mutató azt jelzi, csütörtök este sem egy előre lefutott találkozó vár Jarmo Tolvanen szövetségi kapitányra, stábjára és a magyar válogatottra.

Kiváltképp, hogy a meccs előtt egy órával kiderült, Sofron Istvánt sérülés miatt le kellett cserélni, csatárunkat Nagy Gergő váltja.

A válogatott kezdője és a vb állása a meccs előtt:

A magyar válogatott a Vay Ádám (kapus), Pozsgai, Stipsicz – Varga A., Wehrs – Szirányi B., Gőz – Garát (hátvédek és a Sebők, Hári J., Erdély – Galló V., Vas J., Bodó – Kóger D., Sarauer, Nagy G. – Benk, Nagy K., Magosi B. (Csatársorok) párokkal néz szembe az ellenféllel.

Az állás:

1. Kazahsztán 3 2 1 9–  4 5 6
  2. Olaszország 3 2 1 8–  4 4 6
 3. Nagy-Britannia 3 2 1 9–10 –1 6
 4. Lengyelország 3 1 2 8–10 –2 3
 5. Szlovénia 3 1 2 7–  8 –1 3
 6. MAGYARORSZÁG 3 1 2 4–  9 –5 3

Leave a Reply