Letörték a Red Bull szárnyait

Furcsa helyzet az, amikor egy óriásira nőtt, több csapatot futtató futballvállalkozás, mint a Red Bull kisebbik, alapvetően a fő láb, az RB Leipzig utánpótlás istállójává besorolt Red Bull Salzburg nagyobb sikert ér el, mint a Bundesliga első osztály egyik favoritja.

Márpedig ez történt azzal, hogy a negyeddöntők során az osztrák kirakatcsapat továbbjutott a Lazio ellen, a német kiesett a Marseille ellenében. Persze aligha sírdogál emiatt a csapatok mögött álló stratégiai főnök, a futballfilozófus Ralf Argnick, inkább örül, hogy egyik csapatuk európai kupa-elődöntőt játszhat.

A Slazburg ilyen előzmények után utazott Marseille-be, már-már revánsot venni a „tesó” kiejtéséért, és immár sokadjára, nem ők számítottak esélyesnek. Ezúttal a hazai csapat hozta a papírformát és Florian Thauvin (15. perc),

illetve Clinton Njie (63.) góljaival magabiztos előnyt szereztek a visszavágóra.

Azt nem mondjuk, hogy a francia csapat már biztos döntős, de hogy nagy lépést tett efelé, az biztos.

Arsenal's French striker Alexandre Lacazette celebrates with teammates after scoring the opening goal of the UEFA Europa League first leg semi-final football match  between Arsenal and Atletico Madrid at the Emirates Stadium in London on April 26, 2018.  / AFP PHOTO / IKIMAGES / Ian KINGTON

Tíz perc, két Atlético kiállítás és őrület a végén

A francia Arséne Wenger arsenalos hazai pályán lejátszott utolsó európai kupameccsére az UEFA furcsa módon éppen francia játékvezetői hatost küldött.

Európa Liga, elődöntők, eredmények:

Arsenal-Atlético Madrid 1-1
London, Emirates Stadion, játékvezető: Clement Turpin (francia)
Gól: Lacazette 61., illetve Griezmann (82.)

Olympique Marseille – RB Salzburg 2-0
Marseille, Stade Vélodrome, játékvezető: William Collum (skót)
Gól: Florian Thauvin 15., Clinton Njie 63.

Leave a Reply