Szijjártó Péter betámadta az osztrák elnököt

Amikor az ember már azt hinné, hogy nem nagyon lehet hova fokozni azt, amit a magyar kormány külpolitika néven csinál, megjelenik Szijjártó Péter.

A külügyminiszter közleményt adott ki, amelyben több dologra reagált. Egyrészt arra, hogy a Profil politikai hetilap interjút közölt Alexander Van der Bellen osztrák szövetségi elnökkel. A lap szerint Van der Bellen védelmébe veszi Soros Györgyöt, aki már volt nála vendégségben a Hofburgban. Az osztrák szövetségi elnök kifejtette, hogy Ausztriának Emmanuel Macron francia elnök és nem a V4-ek oldalára kell állnia.

A visegrádi országok ugyanis semmi izgalmasat nem kínálnak Európa számára, pedig – Orbán Viktort is beleértve – rendkívül intelligens politikusaik vannak.

Az államfő szemében Soros György a civil társadalom képviselője, emberbarát, aki milliókkal támogatta az egyetemeket, valamint a demokráciát szolgáló ngo-kat. Szerinte sokan vélik úgy, ahogyan a milliárdos, hogy Európa demográfiai gondokkal küzd és rá van szorulva a bevándorlásra. Van der Bellen hozzátette: lényegesnek tartja a migránsok integrációját, mert különben 10-20 év múlva visszaüt a probléma.

Vagyis megfelelő végzettséghez, illetve álláshoz kell juttatni őket, és főként a gyerekekért kell sokat tenni – közölte a lap.

Szijjártó Péter szerint az osztrák államfő téved,

Soros György nem az európai embereket képviseli, hanem a migránsokat, és legfőképpen a saját érdekeit tartja szem előtt.

– közölte a külügyminiszter.

Ilyenek a spekulánsok – tette hozzá Szijjártó, aki szerint a magyar kormány megvédi Magyarországot

Soros Györggyel és csatolt részeivel szemben, ugyanis Soros György migránsokat, káoszt és rombolást hagy maga után.

A miniszter szerint Alexander Van der Bellen egy migránsokkal elárasztott Ausztriát szeretne, erről majd számoljon el az osztrák választóknak. A magyar kormány nem migránsokra, hanem békében és biztonságban élő magyar családokra akarja építeni az ország jövőjét – szögezte le Szijjártó Péter, akiről még mindig nem derült ki, hogy miért köt bele szomszédos országok vezetőibe külügyminiszterként, olyan témákkal, amelyeket a hetekkel ezelőtt végetért választási kampányban használt a Fidesz.

Leave a Reply