Hír-portál.eu - Hírek Külföldről & Belföldről

A sajtóból tudta meg az On The Spot csapata, hogy kirúgták őket

Miként beszámoltunk róla, a közmédia MTI Üzleti sajtószolgálatának felületén jelentette be a Duna csatorna, hogy kilenc évad után elköszön az On The Spot című dokusorozattól és alkotóitól, Cseke Esztertől és S. Takács Andrástól.

Az On The Spot csapata a műsor Facebook-oldalán reagált a hírre, amelyről mint írják, maguk is csupán a sajtóból értesültek. A bejegyzés szerint tegnap éjjel érkeztek meg New Yorkba, hogy Magyarországot képviseljék a közszolgálati televíziók nemzetközi fesztiválján, az INPUT-on, amikor megtudták, hogy a sorozatukat leveszik műsorról.

A hosszú repülőút után bekapcsoltuk a telefonjainkat, és a sajtóból értesültünk róla, hogy az MTVA 2019-től nem tart igényt a munkánkra. A hírek után rögtön megnyitottuk az E-mailjeinket is, ott várt minket a hivatalos levél ugyanerről, amely pár órával a sajtóközlemény időpontja előtt landolt a mailboxban.

A közmédia által a műsor megszűnéséről közzétett közleményében azt írták, hogy az alkotók folytatták volna az együttműködést, azonban a megrendelők

idejét látták egy rövidebb-hosszabb szünetnek, aminek remélt eredményeként – esetleges visszatérést követően – ismét közönségcsalogató programmá válhat a Cseke-S. Takács alkotópáros mozija.

Az indoklás szerint megváltozott a világ és a közmédia egy olyan tematikájú sorozatra akarja fordítani a dokumentum-sorozatra szánt forrását, amely elsősorban a közép-, a kelet- és a dél-európai kisebbségek sorsával, élethelyzeteinek és lehetőségeinek bemutatásával foglalkozik.

Kiemelt kép: Facebook/On The Spot

Leave a Reply