Csak három nap kellett, hogy eladjanak belőle hárommilliót

Nagyjából másfél hete írtunk arról, hogy a kritikusok után a játékosok is durván rákattantak az új God of War videojátékra, akkor azonban még csak azt tudtok, hogy az Egyesült Királyságban 35%-kal több példány fogyott a Santa Monica Studio legújabb játékából, mint a szintén sikeres God of War III-ból.

A pontos számot akkor még csak találgatni lehetett, ma viszont a Sony hivatalosan is bejelentette, hogy a God of War mindössze három nappal a megjelenése után átlépte a 3,1 millió eladott példányszámot. Ezzel az eredménnyel a Sony által kiadott játékok között Kratos és fia, Atreus legújabb kalandja lett a PlayStation 4 leggyorsabban fogyó címe. A kritikusok és a játékosok egyöntetű véleménye szerint a legújabb rész igazán fantasztikus, egyben rendhagyó módon értelmezi újra az ikonikus sorozatot.

A jelentős siker persze várható volt, hiszen a briteknél a God of War rögtön a brit eladási listák élére ugrott, lenyomva a hetek óta ott tanyázó Far Cry 5-öt, ami azért is nagy szó, mert a Santa Monica Studio munkája PlayStation 4-exkluzív cím, azaz csak a Sony konzoljára jelent meg, míg például a Far Cry 5 elérhető Xbox One-ra és Windowst futtató személyi számítógépekre is.

God of War_20180408195009

Leteszteltük a God of Wart: isteni lett Kratos legújabb kalandja

Egy héttel a premier előtt végigjátszottuk, és minden percét imádtuk.

A játék ráadásul megérdemli a hatalmas érdeklődést, hiszen ahogy mi is írtuk a tesztünkben, az új God of War egy kiváló videojáték, annak ellenére is, hogy egy sorozat nyolcadik részéről van szó. Ráadásul nem csak mi vagyunk megelégedve vele: a program 94%-on áll a kritikákat összegző Metacritic oldalon, ami a legjobb eredmény, amit PlayStation 4 exkluzív játék elért a konzol három évvel ezelőtti megjelenése óta – nem csoda hát, hogy a fejlesztés vezetője elsírta magát, mikor meglátta az értékeléseket.

Birkás Péter korábbi cikkei

Leave a Reply