Dexter összecsap a karate kölyökkel

Ahogy a korábbi hónapokban, most is összegyűjtöttük, mire érdemes figyelni a sorozatok közül. Lesz itt Karate kölyök, a Dexter főszereplőjének új sorozata, a Safe, és érkezik a kamaszkorral foglalkozó, sokszor megrázó 13 Reasons Why újabb évada is. A május nem lesz kimondottan erős, de a múlt hónapról is maradt még bőven mit nézni, kezdve mondjuk a Westworlddel.


A Westworldnek jól áll, ahogy elszabadul a pokol

A sorozat második évada már nem azokra a slusszpoénokra épít, amit le tudnak lőni a fórumozók, míg az emberek és androidok háborúja szórakoztatóbb, mint azt kinéztük volna a Westworldből. Kritika.

Cobra Kai

Május 2.

Nem gyakran tudunk YouTube-websorozatokat ajánlani, de most megtesszük. A karate kölyök utánlövéséről van szó, nem láttuk, nem tudjuk, milyen, de mégiscsak egy klasszikusnak írtak folytatást. A sorozat 34 évvel az első film után veszi fel a fonalat, újra nyit a Cobrai Kai dojo. Az epizódokat a Karate kölyök készítőjének,  Robert Mark Kamennek köszönhetjük, és mit sem érne az egész, ha nem térnének vissza az eredeti szereplők, Ralph Macchio Daniel LaRusso szerepében és William Zabka, azaz Johnny Lawrence..

Kolónia S03, USA Network

Május 2.

A közeli jövőben játszódó sorozat harmadik évadának első része a hónap elején jött ki, de ugye ezt nem lehet darálni, hetente jönnek az újabbak. A Kolónia scifije 2016-ban kezdődött és Los Angelesben járunk, ahol egy katonai csoport vette át az irányítást, van, aki lázad a földönkívüliek ellen, van, aki belenyugszik, van, aki kihasználja a helyzetet. A középpontban a Bowman család áll, a főszerepben Josh Holloway, Sarah Wayne Calliest és Peter Jacobsont láthatjuk.

A Little Help with Carol Burnett, S01, Netflix

május 4. 

Talán inkább az amerikaiknak mond valamit Carol Burnett műsorvezető neve, de azért még érdekes lehet a beszélgetős sorozata a Netflixen. A Burnett minden epizódban egy négy-nyolc éves gyerekkel segít olyan témákban tanácsot adni a celebeknek, mint a barátság, házasság, randizás vagy gyereknevelés. Elsőre kicsit a Gyerekszájra, Friderikusz Sándor egykori műsorára emlékeztet a koncepció, egy kis segítséggel a gyerekek oldanak meg felnőtt dolgokat. Olyan ismert emberek ülnek majd le a sorozatban, mint Lisa Kudrow, DJ Khaled, Brittany Snow vagy az NBA-hez köthető Mark Cuban.

Safe S01. Netflix

Május 10. 

Harlan Coben krimiíró sorozata egy özvegy, lányos apa drámáját járja körbe. Tom (Michael C. Hall) két gyereket nevel, de idősebbik, tinédzser lánya rejtélyes körülmények között eltűnik. A főszereplő nem véletlenül lehet ismerős, maga Dexter, azaz Michael C. Hall tér vissza a képernyőre, kicsit konszolidáltabban, feltehetőleg kevesebb vérrel.

Patrick Melrose, Showtime

Május 12. 

Az Edward St Aubyn angol író regényein alapuló minisorozat gyakorlatilag az íróról szól, aki szülei elvesztését próbálta feldolgozni, és igyekezett alkoholizmusán, heroinfüggésén segíteni. A felső középosztálybeli család drámáját az Oscarra jelölt Benedict Cumberbatch hozza majd nekünk, és külön érdekes lesz a színészt egy lazább szerepben látni. A hónap egyik legjobb sorozatának ígérkezik a Patrick Melrose, amit gyakorlatilag a nemzetközi premierrel együtt lehet nézni az HBO GO-n.

Álmok éjszakája (All Night) S02, Hulu

Május 12. 

Az eredetileg hulus sitcom komplett évadát nálunk az HBO GO-n lehet majd nézni a nemzetközi premier után egy nappal. A sztori szerint egy csapat végzős még belecsap a lecsóba, megvalósítják mindazt, amit a gimiben akartak. A trailer alapján klasszikus bulisorozatnak tűnik, amiben nem kell sok értelmet keresni.

13 Reasons Why S02, Netflix

Május 18. 

Az 13 Reasons Why (Tizenhárom okom volt rá) első évadának sikerében benne volt a folytatás. A sorozat egy könyv alapján készült Selena Gomez produceri munkájával, és egy öngyilkos tinédzser tizenhárom búcsúüzenetét dolgozták fel tizenhárom részben. Nem volt tökéletes a megvalósítás, de sokkolta a nézőket, ahogy egyre többet tudtunk meg, miért lett öngyilkos egy fiatal lány. A második évad fura lesz az elsőéhez hasonló erős koncepció nélkül, de még rengeteg kiaknázatlan terület van az iskolai zaklatás, nemi erőszak témájában. Fontos, hogy egyre több film vagy sorozat mutasson példát.


Nincs értelme azon gondolkodni, mi lett volna, ha nem hal meg a lány

A Tizenhárom okom volt rá című sorozat aktuálisabb nem is lehetne. Egy öngyilkos lány okait ismerhetjük meg, tele miértekkel. Kritika.

Piknik a Függő sziklánál (Picnic at Hanging Rock), Amazon

Május 25. 

Az 1975-ös, Ausztráliában játszódó film hatrészes minisorozatot kapott az Amazonnál (az IMDb szerint mondjuk május 6-án lesz a premier), és a Trónok harcából ismert Natalie Dormerrel hirdetik. A misztikus Piknik a Függő sziklánál egy iskolai kirándulást jár körbe, ahol több lány is eltűnik. Ha az eredeti filmet nézzük egy olyan világot kapunk, ami tele van spiritualizmussal, és ez az időszak, amikor a kereszténység megérkezett a britekkel Ausztráliába.

Six S02, History

Május 28. 

Az igaz történeteket feldolgozó sorozat 2017-ben jött ki az első nyolc résszel, és most itt a folytatás, nálunk az HBO GO-n lehet majd nézni az amerikai haditengerészet 6-os számú (SEAL Team Six) különleges egységét. A sorozat 2014-es eseményeket mutat be, amikor a katonák Afganisztánban likvidálni készülnek egy tálib vezetőt. Közben kiderül, hogy az ellenségnek dolgozik egy amerikai állampolgár.

Amire még érdemes figyelni: a sokat dicsért izraeli politikai thriller, a Fauda második évada az eredeti, decemberi bemutató után május 24-én jön a Netflixre. Ezen kívül az HBO-n is folytatódik/befejeződik egy csomó jó sorozat, a többek között a Westworld, A szolgálólány meséje, a Szilícium-völgy, a Bizalom, vagy a Barry.

THE HANDMAID'S TALE -- The Emmy-winning drama series returns with a second season shaped by Offred’s pregnancy and her ongoing fight to free her future child from the dystopian horrors of Gilead. “Gilead is within you” is a favorite saying of Aunt Lydia. In Season Two, Offred and all our characters will fight against – or succumb to – this dark truth.(Photo by: Take Five/Hulu)

A szolgálólány meséje vitatkozna azzal, hogy közügy-e a szülés

A szolgálólány meséje első évada belső szerveket szorongató élmény volt. Gileád pokla azóta sem enyhült: itt az új évad, spoiler nélkül elmondjuk, milyen.

Leave a Reply