Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára vasárnap a Facebookon.

Az MTI által szemlézett bejegyzésben Dömötör Csaba emlékeztetett arra, hogy 2004. december 5-e nehezen felejthető traumát jelentett a magyar nemzetpolitikában.

A kettős állampolgárság bevezetésével lezártuk a népszavazás tragikus emlékét. Az elmúlt években több mint 1,1 millió külhoni nemzettársunk élt a lehetőséggel, és kapta meg a kettős állampolgárságot

– írta. Az államtitkár aláhúzta, a „külhoni magyar közösségek most már részt vehetnek a jövőnket alapjaiban meghatározó döntések meghozatalában, így az országgyűlési választások alkalmával is kifejezhetik véleményüket. A miniszterelnök most levélben fordul határon túli nemzettársainkhoz” – közölte Dömötör hozzátéve, a kormányfő arra kéri őket, hogy „jövő tavasszal is legyenek részesei a közös döntésnek, és adják le szavazatukat az országgyűlési választáson”.

Az államtitkár kiemelte, Orbán Viktor a levelében felhívja a figyelmet arra, hogy a szavazáson való részvételhez regisztráció szükséges.  Levelében a kormányfő azt is hangsúlyozza, hogy

egy veszélyekkel teli korba léptünk, melyben csak az a nemzet lesz sikeres, amelyik képes az összefogásra

– közölte Dömötör Csaba, akinek tájékoztatása szerint a miniszterelnök levelét a következő hetekben kézbesítik. „Mi is tudjuk, és azok is, akik megkapják majd: összetartozunk” – zárta bejegyzését az államtitkár.

The post Hamarosan levelet kapnak Orbántól a határon túli magyarok first appeared on 24.hu.

Leave a Reply