A járványügyi szakértő szerint Kína lakosságának 80 százalékát megfertőzte a koronavírus

Nagyon kevés az esélye, hogy a következő 2-3 hónapban újra fellángol a koronavírus-járvány Kínában, mert az ország lakosságának 80 százaléka már megfertőződött – írja a HVG a pekingi járványügyi intézet kutatóját idézve, akit a Reuters szólaltatott meg.

Vu Cunju a Weibo közösségi oldalán arról is írt, hogy a lezárások feloldását követően jó eséllyel a kínai holdújév miatt terjedhetett el ismét nagyon gyorsan a járvány, ebben az időszakban ugyanis több száz millió kínai utazott az országban, hogy meglátogassa a rokonait.

A helyi hatóságok szerint az ország ugyanakkor már túl van a járványhullám csúcsán.

A hivatalos adatok szerint a zéró covid politika felfüggesztését követő egy hónapban 60 ezren estek áldozatol a Covid-19-nekaz országban. Akadnak viszont olyan szakértők, akik kételkednek ezen adatok hitelességében, hiszen ezek a számok nem tartalmazzák az otthon elhunytakat, sok orvost pedig lebeszélnek arról, hogy a halál okaként a koronavírust jelöljék meg.

The post A járványügyi szakértő szerint Kína lakosságának 80 százalékát megfertőzte a koronavírus first appeared on 24.hu.

Leave a Reply