Egy nappal a tisztújítás előtt közölte a sakkszövetség elnöke, hogy nem vállalja a folytatást

A Magyar Sakkszövetség elnöke, Szabó László visszalépett attól, hogy újra megválasszák a közgyűlésen.

Korábban Varga Gábor döntött úgy, hogy nem indul az elnöki tisztségért, helyette Polyánszky Zoltán, a sakkolimpia szervezőbizottságának vezetője vállalja a szerepet, aki alelnökjelöltként szerepelt abban a stábban, amellyel Varga a következő ciklust elképzelte. Pénteken azonban Szabó László, jelenlegi elnök is bejelentette, hogy eláll az elnöki pozíció elvállalásától, mivel inkább Sterbencz Tamást támogatja.

Egyfelől a következő években más kihívásokkal és feladatokkal tervezek, másfelől kiváló elnökjelölt vállalja a pozíciót, dr. Sterbenz Tamás, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektora, aktív sakkversenyző. Ez megnyugató és örömteli hír és lehetőség a magyar sakkcsaládnak

– közölte magyarázatát Szabó László a Facebook-oldalán.

A tisztújító közgyűlés szombaton esedékes, három jelölt helyett azonban péntekre egyszerűbb lett a képlet, vagy Polyánszky Zoltánt, vagy Sterbencz Tamást választják meg a szövetség új elnökének.

The post Egy nappal a tisztújítás előtt közölte a sakkszövetség elnöke, hogy nem vállalja a folytatást first appeared on 24.hu.

Leave a Reply