Lakatos Márk: Azt szeretném a világon a legjobban, ha az összes meleggel együtt Semjén Zsolt barátja lehetnék

Lakatos Márk a minap az Instagram-oldalán jelentkezett be, egy rövid videóban osztotta meg gondolatait a követőivel.

Azt hiszem, a világon a legjobban azt szeretném, hogyha Semjén Zsolt barátja lehetnék. És nemcsak én, hanem az összes magyar meleg, és az összes nemzetközi meleg is. Mert ki másra lenne szükségünk jobban, mint egy olyan igaz barátra, aki minden nap az orrocskánkat saját bűnünk mocskába nyomja?

– kezdte mondandóját a stylist.

Hiszen a barátság nem arról szól-e, hogy mindenáron a saját hitünket a barátainkra ráerőltessük, és a saját hitünket igaznak és fontosabbnak gondolva, mint a baráti szeretetet, elmondjuk a barátainknak, hogy a hitünk szerint milyen bűnösek. Mert hiszen a mi hitünk sokkal fontosabb, mint a barátaink hite. Hiszen nálunk az igazság, nálunk a bölcsek köve, az nem lényeg, hogy a világon nagyon sokféle ember nagyon sokféle dolgot hisz, ami ugyanolyan érvényes, és ugyanolyan fontos, mint a mi hitünk. De hát természetesen arra való a barátság, hogy mindenkit, mindenáron meggyőzzünk arról, hogy ő miért bűnös a mi hitünk szerint.

Lakatos a felvétel melletti posztjában arról írt, szerinte a szeretet után a hit a legfontosabb dolog egy ember életében, úgy véli viszont, hogy pont ezért gyilkos dolog az, ha valaki a saját meggyőződését többnek, jobbnak, igazabbnak gondolja a másénál. Hangsúlyozta, mennyire fontosnak látja, hogy az emberek tiszteletben tartsák egymás hitét, hozzátette továbbá, hogy szerinte ahhoz sincs joga senkinek, hogy gyerekekre erőltesse rá a saját nézeteit.

A barátomat úgy fogadom el és szeretem, ahogy van. Nem felsőbbrendű stílusban, morálisan leckéztetem. Még akkor sem, ha a hitem kőszikla. Mert a./számomra kőszikla b./nevében van, hogy hit. Persze addig, amíg állam és egyház szorosan összefonódik pénz, hatalom, politika mentén, hogy az emberek lelkét és testét uralja évezredek óta, addig a hit mindig is uralmi eszköz lesz. Sajnos

– zárta gondolatait.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mark Lakatos (@markolakatos)

The post Lakatos Márk: Azt szeretném a világon a legjobban, ha az összes meleggel együtt Semjén Zsolt barátja lehetnék first appeared on 24.hu.

Leave a Reply