Egy biciklisáv miatt bosszankodnak a mentők, a főpolgármester kabinetfőnöke nem érti, a parkolósáv miért nem zavarta őket

Bár a mentők is támogatják a biztonságos kerékpározást a fővárosban, az újonnan kialakított biciklisávok azonban nagyban megnehezítik a mentőautók közlekedését – írják az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán. Bejegyzésük szerint a buszsávokból kialakított kerékpárutak ahhoz ugyanis keskenyek, hogy a mentőautó biztonságosan haladjon rajta, az oszlopok ráadásul még a parkolást is megnehezíthetik egy-egy helyszínen.

Balogh Samu a főpolgármester kabinetfőnöke szerint viszont a képen látható helyen korábban parkolósáv volt.

Úgy látszik az OMSZ kommunikációsát ez korábban nem zavarta, Budapest első védett kerékpársávjai most viszont igen. Érdekes. Csak remélni tudjuk, hogy a mentőket senki nem akarja majd belerángatni a kampányba. Még akkor sem, ha Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője korábban Tarlós István mellett kampányolt…

írja Balogh Samu. A kabinetfőnök mindenesetre megkérte kollégáit, hogy vegyék fel a kapcsolatot az OMSZ munkatársaival, hogy közösen megoldást találjanak az esetlegesen felmerülő problémákra.

(via hvg.hu)

The post Egy biciklisáv miatt bosszankodnak a mentők, a főpolgármester kabinetfőnöke nem érti, a parkolósáv miért nem zavarta őket first appeared on 24.hu.

Leave a Reply