A győriek szerdán meglepetésre 33-30-ra kikaptak Mosonmagyaróváron, a Franciaország észak-nyugati részén fekvő Brestbe pedig váratlan nehézségek és viszontagságok közepette, 24 óra alatt tudtak elutazni. Keretükből Veronica Kristiansen, Fodor Csenge és Silje Solberg hiányzott.

A rossz előjelek ellenére kiválóan kezdtek a vendégek, a hetedik percben már 6-2-re vezettek, és bár csakhamar egyenlített a Brest (8-8), az ötszörös BL-győztes győriek időkérés nélkül rendezték soraikat, újra hatékonyan védekeztek és a meccs harmadánál megint négy találattal jobban álltak.

A szünetben 16-14-re vezetett az ETO, amely a második felvonásban sem tudott megnyugtató előnyt kialakítani. Ekkor mindkét csapat védekezése remekül működött, ezért nem volt látványos a játék, sokkal inkább küzdelmes, és a megszokottnál kevesebb gól született. Az utolsó percben a Brest egyenlíthetett volna, a Győr biztosíthatta volna a győzelmét, de egyik csapat sem talált a hálóba, így a vendégek megőrizték egygólos előnyüket, írta tudósításában az MTI.

Ana Gros hat, Kari Brattset öt, Estelle Nze Minko négy találattal, Sandra Toft tíz védéssel járult hozzá a sikerhez. A házigazdáknál Valerija Maszlova hat, Alicia Toublanc négy gólt lőtt, Julie Foggea 12 védéssel zárt.

Kézilabda, női BL, A csoport, 1. forduló

Brest Bretagne (francia) – Győri Audi ETO KC 23-24 (14-16)

Kapcsolódó
Nagy meglepetés érte a győri kéziszurkolókat Brestben

A pályán ellenfelek, a pályán kívül barátok.

The post Nehéz győzelemmel rajtolt az ETO a női kézilabda BL-ben first appeared on 24.hu.

Leave a Reply