Hír-portál.eu - Hírek Külföldről & Belföldről

Hetvennégy éves korában meghalt Vajda Pál, aki 1994-től 2006-ig főpolgármester-helyettesként dolgozott Demszky Gábor SZDSZ-es főpolgármester mellett. A halálhírt Vajda Pál pártja, az MSZP közölte pénteken.

„Vajda Pál 1949-ben Újpesten született munkáscsaládban, maga is villanyszerelő szakmát tanult és a MAHART Hajójavítónál villanyszerelőként helyezkedett el. A Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett villamosmérnöki diplomát 1981-ben. 1990-ben az MSZP Újpesti Szervezetének alapító elnöke és a szocialista párt jelöltjeként önkormányzati képviselő. A képviselő-testület a városgazdálkodási bizottság elnökének, majd 1992-ben gazdasági alpolgármesternek választotta meg. 1994 decemberében a szocialista párt fővárosi listáján szerzett mandátumot és lett fővárosi képviselő. 1994-től főpolgármester-helyettesként a főváros városüzemeltetési, vagyongazdálkodási, környezetvédelmi és lakásügyi szakterületét irányítja. Tagja a Gazdálkodási Tudományos Társaság elnökségének és részt vett a Közlekedés Tudományi Egyesület munkájában.

Két gyermek büszke édesapja volt.

1994-től fővárosi képviselőként és főpolgármester-helyettesként a városüzemeltetési, vagyongazdálkodási, környezetvédelmi és lakásügyi szakterületét irányította, egészen 2006-ig. Több évtizeden át dolgozott rendületlenül Budapest felvirágoztatásáért, ezért pedig örökké hálásak lehetünk” – emlékezett a politikusra az egykori pártja.

The post Meghalt Demszky egykori helyettese first appeared on 24.hu.

Leave a Reply