Hír-portál.eu - Hírek Külföldről & Belföldről

UNRWA: Szándékosan „megfojtják” a szervezet tevékenységét a Gázai övezetben

A Gázai övezetben mesterségesen kialakított üzemanyaghiány ellehetetleníti az ENSZ palesztinokat segítő szervezetének (UNRWA) humanitárius tevékenységét az övezetben – figyelmeztetett csütörtökön Philippe Lazzarini, az UNRWA főbiztosa.

Úgy gondolom, hogy szándékosan elfojtják és megbénítják a szervezet humanitárius tevékenységet a Gázai övezetben

mondta Lazzarini Genfben újságírók előtt, felháborítónak nevezve, hogy könyörögniük kell az üzemanyagért. A főbiztos rámutatott: veszélybe került a 800 ezer kitelepített gázai támogatását végző szervezet tevékenysége.

A svájci diplomata elmondása szerint a szervezet hetekig könyörgött az üzemanyag bejuttatásáért, amelyre a Hamász palesztin terrorszervezet és az Izrael közötti háború októberi kezdete óta először szerdán kerülhetett sor.

Szavai szerint az ENSZ Gázába szállított, 24 ezer literes üzemanyag-szállítmánya meg sem közelíti a gázai lakosság „túléléséhez” szükséges mennyiséget. Az üzemanyaghiány miatt a szervezet nem tudott teherautókat küldeni a Gázai övezet déli területein túlra – tette hozzá.

A Paltel és a Jawwal telekommunikációs vállalat csütörtökön bejelentette, hogy az áramszünet miatt átmenetileg leálltak a Gázai övezetben a távközlési szolgáltatások.

Lazzarini megdöbbentőnek nevezte a pusztítást a Gázai övezetben. Meglátása szerint az áramszünet „kiválthathatja vagy felgyorsíthatja a Gázai övezetben a még meglévő társadalmi rend összeomlását”.

(MTI)

The post UNRWA: Szándékosan „megfojtják” a szervezet tevékenységét a Gázai övezetben first appeared on 24.hu.

Leave a Reply