Mutatjuk hokikapusunk elképesztő bravúrjait

Fradis duplával csütörtök este ismét leverte az osztrákokat a hokiválogatott. Az első meccsen, szerdán, Fehérváron,  hosszabbításban, 4-3-ra bizonyultunk jobbnak, Bécsben ezúttal 3-1 lett a  végeredmény a javunkra.

Abban, hogy simább lett a második felkészülési mérkőzés jelentős szerepe volt Duschek Dávid kapusnak, aki több bravúrt is bemutatott. A dunaújvárosi kapus legnagyobb védését tán az utolsó tíz perc kezdetén mutatta be, amikor az osztrákok emberelőnyös helyzeténél a „mammuttal” a gólvonalról rúgta ki a korongot, majd a kipattanó utáni osztrák lövésnek is az útjába állt. Íme a találkozó összefoglalója:

Csapatunkból a mérkőzés legjobbjának ettől még a duplázó Németh Attilát választották.

Jarmo Tolvanen, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a mérkőzést követően úgy fogalmazott:

Az első harmadban jobban játszottak az osztrákok, domináltak, de mi remekül védekeztünk a kapu előtt és a semleges harmadban is. Ezért hiába lőttek sokat a kapunkra, igazi veszélyt nem jelentettek rá. A vezetés birtokában a második harmadra sokkal erősebben jöttünk ki, helyzeteket alakítottunk ki, gólokat lőttünk, nagyon pozitív benyomásokat kaptam erről a játékrészről. A szerdai meccsen hasonló volt a szituáció, két góllal vezettünk, de leadtuk az előnyünket. Most azonban sokkal okosabban játszottunk, a megbeszéltek szerint tartottuk az előnyünket. Boldog vagyok, remek volt ma a csapatmunka.

Eredmény, felkészülési mérkőzés

Ausztria-Magyarország 1-3 (0-1, 1-2, 0-0)
magyar gólszerzők: Sofron (19.), Németh A. (34., 38.)

A válogatott vb előtti további programja:

2018. április 11., szerda: Szlovénia-Magyarország (Bled)
2018. április 13., péntek, 19:00: Magyarország-Japán (Miskolc)
2018. április 18., szerda, 17:30: Magyarország-Ukrajna (Vasas Jégcentrum)

Leave a Reply