Orbán mindenképpen „csapkodni fog” – TGM elemez

A Klubrádióban Tamás Gáspár Miklós azt mondta, akkor is vadulni fog a Fidesz, ha nagyot nyer, és akkor is, ha meggyengül. Szerinte teljesen meg fog vadulni a Fidesz, ha viszonylag rosszul szerepel a választásokon, és csak néhány fős többsége lesz a parlamentben.

A filozófus úgy vélte, a korábbi tapasztalatok alapján a hatalom szimbolikus meggyengülése esetén is nyilvánvaló, hogy Orbán Viktor, a Fidesz vezetője „csapkodni és erőszakoskodni” kezd és ez lesz a reakciója akkor is, ha ismét kétharmada lesz.

Emiatt veszedelmes állapot van az országban.

A filozófus szerint közben a Fidesz-kampány középpontjában egy olyan kérdés, a migráció állt, amelyben valójában egyetértés van a kormányoldal és az ellenzék között, nem volt senki, akik támogatta volna a menekültek elosztására tervezett kvóták elfogadását.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által meghatározott választási harc tehát a semmiről szólt, ami maga az elmebaj – mondta Tamás Gáspár Miklós.

Budapest, 2013. március 17.
Tamás Gáspár Miklós filozófus beszél az Egymillióan a magyar sajtószabadságért, ismertebb nevén a Milla demonstrációján a budapesti Kálvin téren 2013. március 17-én. A civil egyesület a március 15-én a rendkívüli időjárás miatt elmaradt rendezvény helyett hívta össze a tüntetést a "tisztességes kormányzásért".
MTI Fotó: Beliczay László

Orbán nélkül is durva jövőt jósol TGM

Nem bízik az ellenzékben, az egyetlen megoldásnak a szakértői kormányt tartaná.

Kiemelt fotó: MTI / Beliczay László

Leave a Reply