Meghackelték a YouTube-ot, eltűnt a Despacito

Nagyon úgy tűnik, hogy a világ legnagyobb videomegosztó szolgáltatása hackelés áldozata lett, legalábbis erre utal, hogy rengeteg népszerű videót „megrongáltak”, illetve a YouTube történetének legnézettebb videója, a Luis Fonsi- és Daddy Yankee-féle Despacito egész egyszerűen eltűnt az oldalról.

A törlést vagy inaktívvá tételt valószínűleg nem a hackerek követték el, hanem a tulajdonosok, de a beágyazásokból még most is látszik, hogy a videó nyitóképét megváltoztatták, az eredeti helyett egy maszkos banda látható rajta, akik fegyvert fognak a kamerára, illetve az is biztos, hogy a klip leírását is megváltoztatták.

EZ FOGADTA A DESPACITO RAJONGÓKAT, MIELŐTT ELTŰNT A VIDEÓ – Forrás: YouTube

Nem a Despacito viszont az egyetlen videó, amit a feltételezett hackerek „megrongáltak”, hiszen a támadók többek között Chris Brown, Shakira, DJ Snake, Selena Gomez, Drake, Katy Perry, és Taylor Swift dalokhoz is hozzáfértek, és szintén megváltoztatták a leírást és a nyitóképet –

az érintett felvételek közül több még jelenleg is elérhető a YouTube-on.

Az összes érintett videó az előadók Vevo profiljára lettek feltöltve, és egyelőre nem világos, hogy a feltételezett hackerek hogyan tudtak egyszerre több különböző fiókhoz is hozzáférni. A The Verge az ügyben megkereste a YouTube-ot is, de a cég egyelőre nem reagált a kérdésekre.

Leave a Reply