Súlyos sérülést szenvedett a magyar motokrosszbajnok

Varga Imre, vagy becenevén „Mimó”, az ország egyik legtehetségesebb motokrosszversenyzője. A magyar motokrosszbajnokság címvédője azonban edzés közben olyan súlyos csípőficamot kapott, hogy akár nyolc hónapot is kihagyhat.

A baleset körülményeire nem emlékszem, az a nap teljesen kiesett számomra. Csak a többiek elmeséléséből tudom, hogy egy ugratás során motor nélkül értem földet. Nagy volt a fájdalom, amit éreztem. A balesetet követő napokban egyáltalán nem tudtam aludni, csak erős nyugtatók csillapították valamelyest a szenvedésemet. Ilyenkor sok dolog átfut az ember fejében. A legjobban azt sajnálom, hogy nem tudom elkezdeni a szezont, pedig nagyon jó formában éreztem magam.

– mondta sérüléséről Mimó.

Varga az elmúlt két évben egyeduralkodó volt Magyarországon saját kategóriájában, MX2-ben. Mindezt tudatos munkával, rengeteg lemondással és még több edzéssel sikerült elérnie. Nem csak idehaza halmozta a sikereket, külföldön is egyre komolyabb eredményeket szállított.

Fotó: Nagy Norbert

Az idei évtől sokat várt önmagától, a nemzetközi dobogós helyezéseket célozta meg a felnőttek mezőnyében, amit most ez a sérülés meghiúsított.

Nehéz feldolgozni az ilyen nehézségeket. A fájdalom az egy dolog, de ezzel a balesettel nagyon sok munka ment pocsékba, és mire visszaszerzem a korábbi formámat, az sok idő. Most hat hétig szigorú fekvést írtak elő, közben a rehabilitációs osztályon óvatosan elkezdték a sérült ízületem mozgatását. Nem tehetek mást, mint várok, figyelem a betegágyból a történéseket, és mikor készen állok rá, visszatérek. Nem szeretem feladni a dolgokat, most sem futamodok meg a kihívás elől.

A magyar motokrosszbajnokság a hétvégén elkezdődik a nyíregyházi versennyel, a címvédő bajnok kiválásával üres trónt ostromolhatnak majd az ellenfelek. A család, a csapat, a szurkolók és a barátok mindenben támogatják Vargát, hogyha eljön az idő, újra azt a bajnokot láthassuk a pályán, akinek nem akadt idehaza ellenfele.

Leave a Reply