Sergio Ramos buta volt, bukhatja a BL-elődöntőt is

A Michael Oliver játékvezető vagy vakmerően bátor, vagy émelyítően ostoba döntésével egészen drámai körülmények között lezáruló Real Madrid-Juventus (1-3, továbbjutott: Real Madrid 4-3-al) BL-negyeddöntő visszavágón nem léphetett pályára Sergio Ramos, mivel az odavágón összeszedett újabb sárgája miatt ki kellett hagyja a meccset.

Gianluigi Buffon and Juventus players protest against the Michael Oliver's decision to give a penalty to Real Madrid during the UEFA Champions League, quarter final, 2nd leg football match between Real Madrid CF and Juventus FC on April 11, 2018 at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain - Photo Oscar J Barroso / Spain DPPI / DPPI

Michael Oliver játékvezető vagy vakmerően bátor, vagy émelyítően ostoba

Az angol szerda esti, 93. percben meghozott döntésével egyszerre lett az imádat és a közutálat tárgya. Bemutatjuk az embert, aki eldöntötte a Real-Juvét.

A madridiak csapatkapitánya a lelátón feszengett. Egy darabig nézte társai erőlködését és azt, hogy a Juve egészen hihetetlen módon ledolgozza a három gólos hátrányát, de nem bírt egy helyben ülni és idővel leballagott a pálya szélére.

A 32 éves Ramos már a Santiago Bernabeu stadion játékoskijáró elejéből figyelte a meccs végkifejletét (lásd a nyitóképen, forrás AFP), így azt a jelenetsort is, amit Michael Oliver kiváltott ítéletével, no és persze Cristiano Ronaldo büntetőjét is, ami összetörte a Juventus álmát.

Nem lehet elégszer, ezért nézzük meg még egyszer a videót!

No ez hatalmas hiba volt, lévén eltiltott játékos oda nem mehet. Az UEFA-szabályzat 15. cikke szerint ugyanis azok a játékosok, akik eltiltásukat töltik, nem léphetnek a játéktérre, de a játékoskijáróba sem, mert semmilyen formában nem vehetnek részt olyan mérkőzésen, amelyre nem jogosultak.

Ha az európai futballszervezet vezetése következetes, úgy Sergio Ramos bukhatja a BL-elődöntőt is!

2014-ben az akkor szintén Real Madrid játékos, Xabi Alonso azért nem vehetett részt csapata következő UEFA-meccsén, a Sevilla elleni európai Szuperkupa mérkőzésen, mert az Atlético Madrid elleni májusi BL-döntőt ugyan neki is ki kellett hagynia, de Gareth Bale hosszabbításban szerzett góljánál ő is befutott ünnepelni a tizedik BL-serleget.

Leave a Reply