Ebben a mutatóban Ronaldo nagyon veri Messit

Volt miről beszélni a szerdai Real Madrid – Juventus Bajnokok Ligája-mérkőzés után. A negyeddöntő visszavágóján az olaszok 3-0-ra vezettek a Santiago Bernabéu Stadionban, azaz sikerült ledolgozniuk a hazai pályán összeszedett háromgólos hátrányukat, ám a rendes játékidő hajrájában büntetőt kapott a Real. Cristiano Ronaldo lépett a labda mögé és kíméletlenül a felső sarokba bombázott, továbblőve ezzel a címvédőt.

Az összefoglaló:

Nagy vita volt róla, hogy jogos volt-e a tizenegyes, arról meg még inkább, hogy ki kellett-e állítani a reklamáló Gianluigi Buffont, akinek könnyen elképzelhető, hogy ez volt az utolsó BL-meccse. Ezekből következik az is, hogy Michael Oliver játékvezetővel foglalkoztak a legtöbbet a csapatok, a szurkolók és a sajtó is.

Gianluigi Buffon and Juventus players protest against the Michael Oliver's decision to give a penalty to Real Madrid during the UEFA Champions League, quarter final, 2nd leg football match between Real Madrid CF and Juventus FC on April 11, 2018 at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain - Photo Oscar J Barroso / Spain DPPI / DPPI

Michael Oliver játékvezető vagy vakmerően bátor, vagy émelyítően ostoba

Az angol szerda esti, 93. percben meghozott döntésével egyszerre lett az imádat és a közutálat tárgya. Bemutatjuk az embert, aki eldöntötte a Real-Juvét.

Pár nap távlatában itt az ideje egy kis statisztikának is, főleg, hogy e tekintetben is van miről beszélni. Természetesen a szédületes formában játszó Ronaldóról van szó és Lionel Messiről.

A Marca bogarászta ki az alábbi adatsort, amiből kiderül, hogy a portugálnak igazán a BL egyenes kieséses szakasz a terepe és ebben a mutatóban nagyon veri az argentint. Nézzük csak:

  • A csoportkörben egál a helyzet, mindkét játékos 60-60 gólt szerzett karrierje során.
  • A nyolcaddöntőben Messi-fölény van, ő 24 találatot szerzett, Ronaldo 20-at.
  • A negyeddöntőtől kezdve viszont már brutális a portugál fölénye: ebben a szakaszban 23-10-re vezet.
  • Az elődöntőkben Ronaldónak 13 gólja van, szemben Messi 4 találatával.
  • És a finálékban is a Real Madrid játékosa vezet, ő eddig négyszer volt eredményes, míg argentin riválisa kétszer.

Szóval nem elég, hogy Cristiano Ronaldo 120 eddigi góljával a sorozat történetének legeredményesebb góllövője, de pont a kiesés szakaszban él igazán. Úgyhogy kezdhet is rettegni a Bayern München, pénteken ugyanis a bajor sztárcsapatot sorsolták össze a címvédővel. Messi és a Barca számára az AS Roma jelentette a végállomást.

Nyitókép: MANUEL BLONDEAU / AOP PRESS / DPPI

Leave a Reply